brood

Pan con tomate 5,50 (licht geroosterd zuurdesembrood ingewreven met tomaat en look

Pan con tomate met jamón de Ibérico 12,50 (4 st)

Pan con tomate met ansjovis 7,50 (4st)


Pan de ajo 5 (licht geroosterd brood ingewreven met look en afgewerkt met olijfolie en peterselie)


Bruchetta Gorgonzola met Toscaanse ham 8,50 (4st)
Bruchetta Gorgonzola met kerstomaat en balsamico 8 (4st)
Bruchetta tomaat 7 (4st, met geroosterde kerstomaten)


charcuterie


Seron Serranoham Gran Reserva (50g) 6,50 (100g) 12,50
Minimaal 12 maanden gerijpt voor een rijke, uitgebalanceerde smaak en delicate textuur.
Toscaanse ham DOP (50g) 8 (100g) 15
16 maanden gerijpte Toscaanse ham, het kenmerk is de zwarte peper die gebruikt wordt tijdens de rijping.
Le Raiz Ibérico Bellota 75% (50g) 13 (100g) 25,50
Deze ham komt van varkens die voor 75% van het Ibérico-ras zijn en de laatste maanden voor de slacht met eikels (bellota) gevoederd werden.Het drogen van de ham neemt zo'n 36 maanden in beslag.

Salcis Salami al Peperoncino (30g) 4,50 (pikant)
Salcis Coppa met venkel (50g) 7,50 (100g) 14
In 1941, als gevolg van de oorlog, besloten de varkensslagers van Siena om hun krachten te bundelen om het vlees onafhankelijk te verwerken, waardoor Salcis ontstond, een acroniem van Société Anonima Lavorazione Carni Insaccati Siena.
Au pays des Bastides, saucisson poivre vert (30g) 3,50
Deze Franse droge worst met groene peper is een zoete en delicate worst. Op traditionele en ambachtelijke manier bereid en bewaard.


kaas


 
Don Alvaro Manchego DOP (100g) 11,50
een pittige kaas uit de regio La Mancha, de Spaanse Hoogvlakte. De kaas wordt op traditionele wijze bereid van de zoetgeurende melk van het schapenras Manchego. Na een rijpingsproces van ongeveer negen maanden is de kaas vol en krachtig met een licht pikante, zoute smaak
Brazzale Gorgonzola Piccante (100g) 9
Deze Italiaanse delicatesse uit Lombardije verschilt van een gewone Gorgonzola omdat het vocht uit de kaas wordt geperst. Hierdoor is de kaas veel droger , kan hij langer en beter rijpen, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een heel stabiele smaak


vis


Boquerones 7
Spaans, ansjovis met pittige witte wijnazijn vinaigrette


Zallo ansjovis fillets 10
Deze ansjovis wordt tussen april en juni voor de Spaanse kust in de Cantabrische Zee gevangen. Gedurende deze tijd hebben de vissen de beste kwaliteit. De blikken zijn niet gepasteuriseerd zodat de smaak en het aroma niet in het gedrang komen. (Geserveerd uit blik)


Nuri Sardines in olijfolie 9,50
Nuri Sardines in pikante tomatensaus 9,50
Minerva makreelfilet en groente in pikante olijfolie 10,50
in blik geserveerd visconserven, met de hand geselecteerd en bereidt naar traditioneel Portugees recept


groenten


Losada carmona olijven (met pit) 7
Carmona Mix is een selectie van unieke en traditionele Spaanse olijven. De mix bevat Cornicabra, Zorzaleca, Cuquillo en Gordal olijven. Deze mix van 5 soorten olijven biedt een verscheidenheid aan maten, kleuren, texturen en smaken in één pot en wordt Carmona genoemd, de stad waar Aceitunas Losada al meer dan 50 jaar verblijft.
Borettane uitjes met Balsamico 5,50
De Borettane-ui is een traditionele Italiaanse variëteit uit Boretto, in de regio Emilia-Romagna. De uienbollen zijn plat en relatief klein.

Frutti di Cappero all aceto 5,50
Kapperappels, opgelegd in wijnazijn.

Pimientos de Padron 4,50

milde pepertjes, geserveerd met limoen, olijfolie en zeezout

Banderillas 5,50
Pikante spiesjes opgelegd in olijfolie, met augurken, uien, rode peper, groene olijven en chilipeper


gefrituurd


Scampi fritti 8 (met remouladesaus)
Calamares 9 (gefrituurde pijlinktvis, met vadouvan-aioli)

Venkel op z’n Frans 7 (met kruiden-mayonaise)
Artisjok op z’n Italiaans 8 (met kruiden-mayonaise)

Asperges op z'n Spaans 12,50 (met pittige paprika en look dipsaus)

Blend croquette crispy chicken (5 stuks) met vadouvan-aioli 10,50
Gemaakt van traag gegaarde hoevekip. De dijen en filet worden gebruikt voor een mooie afwisseling van smaak en textuur. De kippenbouillon wordt gewerkt met een hint van Dashi, voor een mooie Unami smaak.
Blend croquette original (5 stuks) met pittige paprika-dipsaus 15
Gemaakt van de ongebruikte delen van het Duroc-varken. Het Duroc-vakren is een wild, rood-harig varken, dat bekend staat om zijn zachte en sappige vlees , vol van smaak. De tong, wang en knie worden gekookt in een lavabouillon en gewerkt met Italiaanse venkelpollen.


bocadillos calientes


Scampi Spaans (5st) 16,50 (met look, chili en citroen)
Octopus op z’n Italiaans (+/-150g) 22 (in eenvoudige tomaat- en wijnsaus met chili en steranijs)
Gamba’s Grieks (4st) 27,50 (met raki geflambeerde gamba’s, geserveerd met tijm en citroen)


Mosselen Frans (400g) 15,50 (met Vadouvan, Vermouth en venkel)
Mosselen Italiaans (400g) 15 (met tomaat, witte wijn, look, ui, oregano, chili, tijm en ansjovis)

Mosselen Spaans (400g) 16 (met ui, sherry, Serranoham en peterselie)


aardappel


Patatas Bravas 7,50 (kleinere portie) 4,50

Spaans gerecht waarbij gekookte aardappelen worden gefrituurd en geserveerd met pittige tomatensaus en aioli
Gefrituurde aardappel op z’n Grieks 6,50 (kleinere portie) 4

gekruid met oregano en afgewerkt met een crumble van feta, geserveerd met frisse yoghurt-dip


Gepofte aardappel op z’n Italiaans 8
met crème fraîche, boter, bieslook, sjalot, tomaat, limoen en chili
Gepofte aardappel op z’n Turks 9
met yoghurt, rode ui en ansjovis
 



salades


Franse venkel salade 8,50 (met vinaigrette van appelsien, graanmosterd en witte wijnazijn)
Turkse rucola salade 9 (met feta, walnoten en granaatappel)
Spaanse tomatensalade 5,50 (met rode ui en vinaigrette van olijfolie, look en peterselie)


Panzanella 14 (kleinere portie 8)
Italiaanse salade met tomaat, komkommer, rode ui, rode wijnazijn, ansjovis en broodcroutons
Fattoush 12,50 (kleinere portie 7)
Libanese salade met tomaat, komkommer, rode ui, citroen, granaatappel, sumak en feta
Toscaanse salade 16,50 (kleine portie 9)
Rucola salade met kerstomaat, Toscaanse ham, meloen, rode ui, rode wijnazijn en gorgonzola

 



gegrilde vis gerechten


Sardines (op z’n geheel, 5st)
- Andaluscisch 11 (met olijfolie en gegrilde citroen)
- Siciliaans 13,50 (met salsa van olijven en kappertjes)

- Grieks 12,50 (met vinaigrette van citroen en oregano)

- Portugees 12,50 (met vinaigrette van limoen, chili en koriander)
Gamba’s (4st)
- Italiaans 24 (met olijven- en tomatensalsa)
- Portugees 23 (met vinaigrette van chili, limoen en koriander)
- Spaans 24 (met pittige paprika en look dipsaus)

- Frans 23,50 (met vinaigrette van groene tuinkruiden)

Mosselen (250g)
- Catalaans 9 (met vinaigrette van rode wijnazijn, kappertjes, ui, peterselie, chili en olijfolie)
- Portugees 8,50 (met chili, limoen en koriander)

- Frans 10,50 (met look en rozemarijn en geflambeerd met Ricard, geserveerd met remouladesaus)

Octopus
- Toscaans 20,50 (met vinaigrette van chili, ansjovis, kappers, citroen en tomaat)
- Portugees 19 (met vinaigrette van rode ui, limoen, look en koriander)
- Grieks 18,50 (puur, geserveerd met gegrilde citroen)

Scampi (5st)
- Turks 15,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd)


gegrilde vlees gerechten


Dunne kraai (200g, kort gegrild)
- Thooft 12,50 (met Oosters geïnspireerde vinaigrette )
- Turks 12,50 (met vinaigrette van granaatappel en mosterd)
- Italiaans 14 (met rucola, Gorgonzola en balsamico)

- Frans 14,50 (met pittige kruidenboter)

Lam-spiesjes (200g)
- Italiaans 15,50 (Arrosticini, uit de regio Abruzzo, puur gegrild en nadien ingewreven met rozemarijn)
- Spaans 16,50 (pincho morunos, Moors gekruid, geserveerd met met pittige paprika en look dipsaus)

- Turks 17 (pittig gekruid, geserveerd met gegrilde tomaat)

- Grieks 16,50 (Souvlaki, gekruid met oregano en geserveerd met frisse yoghurt-dip)


Varken-spiesjes (200g)
Grieks 10,50 (Souvlaki, gekruid met oregano, tijm en paprika, geserveerd met frisse yoghurt-dip)
Italiaans 9,50 (geserveerd met vinaigrette van salie, kappertjes en citroen)
Spaans 9,50 (Moors gekruid, geserveerd met aioli)


Kippendij-‘filet’ (200g)
- Turks 8,50 (pittig gekruid en geserveerd met gegrilde tomaat)

- Grieks 8 (met oregano gekruid en geserveerd met frisse yoghurt-dip)
- Frans 7 (puur gegrild en geserveerd met remouladesaus)


Merguez 13 (3 stuks van 70g, pittig gekruide worst gemaakt van lamsvlees, geserveerd met frisse aioli)



gegrilde groenten

 
Artisjok op z’n Frans 14,50 (met graanmosterd vinaigrette)
Groene asperges op z’n Catalaans 12,50 (met vinaigrette van ui, azijn, kappertjes en tomaat)

Broccolini op z’n Calabrisch 6 (met vinaigrette van chili, citroen, rode ui en honing)

Tomaten op z’n Italiaans 6,50 (met vinaigrette van chili, citroenzeste en dragon)



desserts


Tartufo Limoncello 10,50
Italiaans, citroenijs met een hartje van limoncellocrème, omhuld met knapperig citroenschuim
Tartufo Nocciola 11,50
Tartufo gevuld met diep geroosterde hazelnoten die een subtiele, nootachtige diepte aan het ijs geven

Churros met chocoladesaus 7
Churros met bolletje vanille-ijs en chocoladesaus 10,50


Coupe advocaat 12,50 (3 bolletjes, afgewerkt met slagroom en crumble van pistache)
Vanille-ijs, karamel en koffie 10,50 (3 bolletjes, afgewerkt met slagroom)
Vanille-ijs, aardbei, balsamico, olijfolie, verse munt en zwarte peper 13,50 (3 bolletjes)

Affogato 5 (Italiaans, bolletje vanille-ijs overgoten met koffie)

Bolletje vanille-ijs met olijfolie en zeezout 4,5
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van pistache en zwarte peper 6
Bolletje yoghurt-ijs met crumble van walnoot en honing  6,50

______________________________